fbpx

SÅ GÅR DET TILL

Inför gjutningen

Så går det till: Först och främst lyssnar vi på ditt önskemål. Sedan bollar vi med er om hur ni vill att er gjutning ska se ut.

Det finns några få enkla regler som vi pratar om på plats innan gjutningen som är viktigt att hålla sig till. Gör vi det kommer gjutningen att gå fantastiskt!

Kroppsdelen som ska gjutas smörjs in med babyolja, så den lättare glider ut när vi avlägsnar den från modellen. Oljan minskar även risken för skador i formen, för att det är viktigt att formen är intakt så att det ska kunna återge detaljerna med en sådan exakt precision som möjligt.) Materialet vi arbetar med är helt giftfritt och används även av läkare och tandläkare.
När vi är redo doppar vi kroppsdelen, alternativt smörjer in kroppen med den, beroende på komposition. När massan har härdat är en del av processen färdig och ni släpps iväg. Nästa gång vi ses är er gjutning redo att hämtas.

Normalt är att man kan få sitt alster inom 2-3 veckor, beroende underlag och effekt vi kommer överens om.

Visste du att om du har svårt ta med dig din nyfödda bebis gör vi hembesök i Växjö med omnejd

Att tänka på

Ha gärna oömma kläder både på dig och på ditt barn eller kläder som är lätta att avlägsna delvis.
Har du mindre barn hjälper det om du har något att avleda uppmärksamheten med, t ex iPad eller något annat ditt barn tycker om.
Barnstol med bord är också bra att ha när vi gjuter på bebisar.
När vi gör hembesök hos er vill vi gärna arbeta nära en vattenkran diskho och ha hushållspapper nära till hands.

Tassavgjutning

Inför tassavgjutningen

Så går det till: För att vi ska kunna gjuta din hunds tass måste du känna din egen hund och veta att den är lugn och inte tappar humöret. Gjutningsprocessen gör inte ont och tar inte lång tid men för en lyckad avgjutning måste djuret kunna vara stilla några få minuter. Vi smörjer hundens/katten tass med vaselin eller annan naturlig släppmedel som är helt ofarligt för djuret och doppar sedan tassen i alginatet som kommer att stelna inom några få minuter.
Därefter gjuter jag i min verkstad.

Ett bra tips är att två personer följer med på tassavgjutningen, en som som lugnar hunden, gärna håller om den och en som håller i tassen som ska doppas i gelemassan. Det underlättar om man tar med sig djurets favoritgodis.