fbpx

LIFE CASTING – KROPPSAVGJUTNING

 Life Casting – kroppsavgjutning är en konstform där man gör en exakt kopia av kroppens utvalda del eller av hela kroppen.

Den tredimensionella skulpturen återger minsta lilla rynka, por, ärr eller andra karakteristiska egenheter din kropp besitter. Visst är det ett fantastiskt sätt att frysa ett ögonblick på? Ett sätt att bevara och minnas hur din kropp, din hand eller fot såg ut i ett visst ögonblick. Det går alldeles utmärkt att ha kvar dina ringar och smycken under gjutningen. De förvandlas då till en extra vacker och personlig detalj på din avgjutning.

De allra vanligaste formen av avgjutningar gör vi på händer och fötter på bebisar samt händer tillsammans med nära och kära. Andra vanliga gjutningar är syskonhänder, hundtassar tillsammans med eller utan matte och husse. Men männirkor vill också bli ihågkomna på ett speciellt sätt, som t ex med en schackpjäs i handen eller tyglar för den som älskar att rida.

Du kan välja hur du vill utföra hand eller kroppsavgjutningen, hur du vill hålla händerna. Vi övar och testar inför varje gjutning. Självklart bollar vi idéer med er i god tid innan gjutningen.
Tveka inte utan fråga oss! Inga frågor är konstiga och det finns ändlöst med variation och lösningar. Life casting eller mao kroppsavgjutning lämpas många gånger när man t ex vill minnas sin fina gravidmage.

Visste du att vi gör avgjutningar IRL på t ex bröllop?