fbpx

SKAPA MED LERA 

MÖHIPPA, FÖDELSEDAGAR OCH EVENTS

Skapa med lera /keramikeventet är för dig som vill uppleva ett roligt, kreativt och meningsfullt event. Det är lika roligt för dig som inte hållit på med lera tidigare, men också för dig som vet vad allt handlar om.  

Efter en kort presentation i de olika teknikerna får du själv sätta händerna i leran och trycka, klämma, tumma, kavla och bygga av hjärtats lust. Visst låter det roligt? Du och ditt sällskap får skapa och umgås under tiden. Jag finns alltid till hands, diskret i bakgrunden eller mitt i smeten, precis där du behöver mig. Jag hjälper dig aktivt så att du känner dig trygg i ditt skapa med lera event och vi löser problemen tillsammans.

Det finns alltid färdiga exempel som står framme, samt att du får tillgång till en liten mapp som är fylld med härlig inspiration. 

 

Tillgång till allt du behöver

Under hela skapa med lera eventet får du tillgång till allt material och verktyg du behöver. Skålar, muggar, tallrikar, lyktor och vaser är bara några av de föremål du kan bygga. Förutom bruksföremålen kan du också bara skulptera fritt och bara njuta av formgivningens process

PRIS: 750 kr/ pers

  • I avgiften ingår 1 kg lera/person
  • 3 timmars skapande
  • Vägledning
  • Kaffe med småkakor
  • Tillgång till fullt utrustad keramikverkstad
  • Genomgång och service
  • Bränning 


Ett kilo lera är mycket men vill man göra fler eller större saker har vi mer! Vid önskemål kan du alltid köpa till mer.
Ett halvt kilo för 60 kr och ett helt för 120 kr.
Önskar du bygga föremål högre eller bredare än 20 cm
tillkommer en bränningsavgift på 250 kr.

DELTAGARE

Högst antal deltagare är 14-15 personer. Minimidebitering för keramikeventet är 7 personer.
Bokning sker via email eller per telefon. Kontakta mig här

BRÄNNING

Man kan inte ta med sig materialet samma dag eftersom leran måste att torkas för att kunna brännas. För att de inte ska spricka måste torkningen ske långsamt vilket kan i vissa fall ta 1-2 veckor. Endast när leran har torkat kan bränning ske. Bränning tar ca 24 timmar från start till avsvalning.

GLASERING

Leran vi arbetar med är väldigt vacker och funkar utan glasyr. Efter bränning blir den kompakt och suger inte åt sig och släpper ej genom vatten. Finns det ändå önskemål om glasering går det bra att boka ett extra glaseringstillfälle.

ATT TÄNKA PÅ
Ha gärna bekväma och oömma kläder, ta med dig innetofflor och ett stort leende. :0)

Tänk på att långa naglar kan skada ditt vackra material. 🙂
Att diska undan sin egen kaffekopp, ställa undan alla verktyg och städa efter arbetspasset ingår i tiden och vi alla hjälps åt.

KERAMIKMÅLNING

Vill du hellre bara måla keramik utan att tänka på formgivning är du välkommen att läsa här.

Keramikkurs med Judit