fbpx

Är du en rastlös själ? – låt det mynna ut i en workshop

Klarar du att sitta still eller går dina fingrar stup i ett?
Pillar du med din servett, lägger du tändstickor i perfekt symmetri eller gör du mönster med fingrarna i imman på glaset medan du umgås med dina vänner?

Då är du kanske en rastlös själ som gärna vill utnyttja tiden lite bättre och är kanske någon som gärna vill umgås men också samtidigt sugen på göra att något mer. Själv är jag en rastlös själ och jag har ofta undrat varför jag inte tycker att det är roligt att gå på pubbar och sitta på restauranger. Under tiden vännen och jag pratar pillar jag på servetten, rullar den till något som liknar en miniorkanvind eller ritar mönster på duken med gaffeln medan blicken flackar. Inte för att jag inte är intresserad av vännerna jag sitter med, utan det är snarare så att jag är en ”görare” och sitter i fel miljö. Jag lyssnar och hör väl men jag längtar att få göra saker tillsammans med dem och är ständigt nyfiken.

Nej, jag är inte hyperaktiv och har ej heller ADHD. Det är så enkelt att jag längtar att få skapa och experimentera med de olika materialen och samtidigt umgås och prata om allt mellan himmel och jord. Man kan lyssna, prata och umgås lika bra fast man håller sig sysselsatt.

Det är precis av den anledningen som Kreativia Workshoparna kom till liv. De är till för er som gärna delar en liten stund med någon ni inte känner ännu eller som vill komma med sin vän och uppleva något nytt, annorlunda och få skapa tillsammans.

Material till drömfångarkvällenMaterial till drömfångarkvällen

Mer än bara workshops – fantastiskt sätt att träffa andra.

När deltagarna anländer känner de inte varandra. De kliver försiktigt in och intar sina platser och nästan viskar med varandra. Materialet är redan framdukat och det finns gott om det. Det känns på och beundras förväntansfullt. Man får sitta runt en grupp av bord mitt emot varandra och tendensen att alla sitter på sin kant är stor. Men snart nog från att ha viskat försiktigt har vi gått till att alla pratar kors och tvärs över bordet, turas om, ber om material och hjälp av varandra som om de hade känt varandra än mycket längre tid än de faktiskt gjort. De skämtar och skrattar och det är en fröjd att se att från det blygsamma ”hejet” växer vänskap fram och människor som kanske inte skulle sitta vid samma bord nu delar glatt sina livshistorier med varandra. Fingrarna rör sig flitigt och och det skapas alster, alla unika med personlig prägel.

Japanska kvällen A K A – SushikvällenJapanska kvällen A K A – Sushikvällen

Vi låter oftast som en italiensk familj, glada, livliga och pratar i munnen på varandra, när alla har kommit igång.

Visst är det roligt att skapa med ett nytt material men att skaffa nya upplevelser och erfarenheter tillsammans med andra är minst lika roligt. Det är det som gör oss till människor. Vi söker efter sammanhang och gemenskap att vistas och bli accepterade i men vi söker också efter meningsfullhet och autenticitet. Därför knyts våra workshops ihop med föreläsare. Aktiviteten är alltid genomtänkt så att deltagarna har en möjlighet att uppleva något annorlunda och känna att de har presterat något. Allt är testat och beprövat från början till slut.

Vilka typer av workshopar
Alla möjliga. Så här långt har vi haft: Japanska kvällen (bilden ovan), Origamikvällar, Drömfångarkvällar, Måla med högra hjärnhalvan, Gör ditt eget vindspel och Gör dina egna bjällror.

Och vi står redo för fler roliga förslag, teman och intressanta föreläsningar.

Programmet om workshoparna kommer i juli så håll utkik! 🙂 Det är här de kommer att dyka upp.

Är du själv sugen på något tema eller material där du kan låta dina rastlösa fingrar pilla och fika och umgås samtidigt? Skriv gärna ett par rader till oss och berätta så kanske just ditt bidrag blir verklighet! 🙂

Maila oss här

Senaste inläggen

Nystart av kreativia

Nystart av kreativia

Första bränning på länge - en nystart på Kreativia 🙂 Efter två år är det äntligen nystart av Kreativia. Nu kör jag igång keramiken igen och som jag har saknat er! Vem har inte saknat Kreativia? Varje gång jag ser  de gamla fotona känner jag så mycket värme för...

läs mer
Så här gör du din egna ljuslykta

Så här gör du din egna ljuslykta

Det är många som har velat köpa den här lilla lyktan eller frågat hur jag har gjort den. För er som har besökt Kreativia och ville skapa med lera, visade jag. (Visste ni att det går att göra 2-3 st av ett enda kilo lera? 😉 ) Fördelen med att göra den i lera är att...

läs mer
7 steg att komma igång med din kreativa process

7 steg att komma igång med din kreativa process

Längtar du också efter att få göra något kreativt men har svårt att komma igång? Här är sju enkla steg som hjälper dig att komma igång med din process. Planera din tid Unna dig minst en halv dag och avboka allt annat. Stäng av datorn eller åtminstone stäng ner alla...

läs mer